Zagreb open 2018.


Na trci Evropskog kupa u Zagrebu Srpsku triatlonsku uniju predstavljalo je troje juniora, dok se 10 kadeta takmičilo u pratećoj mađunarodnoj YOUTH trci super sprint triatlona, uz stručno vođstvo dvoje trenera .
Cilj nastupa Srpskih triatlonaca na ovom takmičenju je afirmacija razvojnog programa Srpske triatlonske unije i Srpskog triatlona u celini.
Ostvareni rezulatati:
Juniorski evropski kup:
Nikola Medan - najbolje plasirani SRB junior: 59. mesto od 68 takmičara.
Lazar Dedić - 63. mesto od 68 takmičara
Anja Davidović - lapovana, nije završila trku
Kompletne rezultate možete pronaći OVDE
Bez obzira na skromne plasmane, juniori su izuzetno hrabrim i posvećenim sportskim odnosom prema takmičenju odličan primer mlađim kolegama iz reprezentacije i stoga su opravdali svoj nastup u Zagrebu.
Kadetkinje 12 - 13 godina:
Ana Popov najperspektivnija mlada kadetkinja u Srbiji, zauzela je peto mesto od 18 takmičarki, u svojoj kategoriji (devojčice do 13. godina) zauzela je prvo mesto.
Iva Pavlović zauzela 9. mesto od 20 takmičarki, u svojoj kategoriji 4 mesto
Treća takmičarka u ovoj kategoriji Andrea Đukić nije putovala zbog povrede koju je zadobila na treningu 3 dana pre polaska za Zagreb.

Kadeti 14-16 godina
Lana Gavrilović osvojila je prvo mesto u kadetskoj (youth, U 16) kategoriji od 18 takmičarki. Sa obzirom na ne naročito jaku konkurenciju (otkaz nekoliko kvalitetnih takmičarki u zadnji čas) potpuno očekivana medalja, dobra provera pred glavnu trku sezone na Balkanskom prvenstvu na Ohridu.
Miona Bošković je mnogo dobro odradila trku i zasluženo izborila treće mesto.
Anja Nikitović zauzela 4. mesto ukupno, veoma angažovano odradila trku, definitivno se profilisala kao treća najbolja kadetkinja u Srbiji. Anja je godinu mlađa od konkurencije.

Uzelac Kristina na svojoj prvoj međunardonoj trci zauzela je 7. mesto i svojim angažovanjem u grupi na biciklističkom segmentu dala ogroman doprinos reprezentativnom uspehu.

Sofija Janković prvo međunarodno iskustvo, zauzela je 10. mesto i ispunila zacrtan plan. Devojčica “velikog srca” i posvećenosti,

Damjan Škrbić najbolje plasirani Srpski kadet na ovoj trci, je zauzeo je 7. mesto od 20 dečaka ali je prikazao samo mali deo takmičarskog potencijala koji poseduje.

Luka Gligorić osvojio je 14. mesto korektno je odradio trku hrabro se borio, ima potencijal
Ognjen Ćulibrk naš kadet trenutno u najboljoj formi i ako je pozvan , nije putovao na trku zbog povrede zadobijene prilikom pada sa bicikla nekoliko dana pred polazak. Biće spreman za Balkansko prvenstvo.
Svi rezultati
Treneri na ovom takmičenju su bili Aleksandar Gavrilović i Ljudmila Medan.
Takmičenje je korektno organizovano bez velikih problema.

Najnovije vesti

Programsku aktivnost podržava Ministarstvo omladine i sporta

Sponzori:

SBB-srpska-triatlonska-unija

Zvanično osiguranje ST

Logo_SRPSKI_TRIATLON-BELA

Kontakt

Srpski triatlon
Bulevar umetnosti 27
11070 Novi Beograd
Srbija

Tel/fax: +381 11 3130986
Email: yutu@eunet.rs

Copyright 2022 Srpski triatlon ©  All Rights Reserved