Ognjen Stojanović 14.-ti put za redom prvak Balkana

U rumunskom gradu Izvorani, 5. i 6. oktobra održano je Balkansko prvenstvo u triatlonu. U izuzetno jakoj konkurenciji naš najbolji triatlonac Ognjen Stojanović je po 14.-ti put pobedio. Posle takmičenja Ognjen je na svom nalogu objavio "Neke trke su za poene i ranking liste, neke za finansijsku dobit i nagrade, a neke trke su uzvišenije; one obeleže tvoj višedecenijski rad i ostanu u nasleđu tvoje zemlje, tvog lika i dela i tvoje porodice... 14-a pobeda na seniorskom prvenstvu Balkana od 14 nastupa u periodu 2008-2024 ."

U ženskoj trci Lana Gavrilović je zauzela drugo a Iva Pavlović treće mesto. Od 6 medalja u elitnoj konkurenciji triatlonci iz Srbije su osvojili 3 medalje.

Osim u elitnoj konkurenciji Srbije je imala predstavnike i u drugim kategorijama koji su takođe ostvarili odlične rezultate.

  • Sara Gavrilović je osvojila treće mesto u juniorskoj konkurenciji.
  • Maša Marković je zauzela treće mesto u kadetskoj kategoriji
  • najmlađi su se takmiili u štafetnim trkama i osvojili najviše medalja: Mia Kajalić i Rita Tarjan su osvojile zlatnu medalju (9-10 godina) kao i Petar Pavlović i Mateja Kajalić (11-12) dok su srebrnu medalju u istoj kategoriji osvojili Savić Aleksa i Filip Reljić. U kategoriji 13 godina pobedila je naša štafeta u sastavu Mihajlo Gvero i Dušan Stojanović a srebrenu medalju u istoj kategoriji štafeta u sastavu Stevanović Konstantin - Ranđelović Vuk. U ženskoj konkurenciji u ovoj kategoriji pobedila je naša štafeta u sastavu Dunja Galik i Jelisaveta Pejčić.
  • Dr Dragiša Mladenović se nije obrukao, čak štaviše, mnoge je obradovao osvojanjem prvog mesto u kategoriji 55-59
Logo_SRPSKI_TRIATLON-BELA

Kontakt

Srpski triatlon
Bulevar umetnosti 27
11070 Novi Beograd
Srbija

Tel/fax: +381 11 3130986
Email: yutu@eunet.rs

Copyright 2022 Srpski triatlon ©  All Rights Reserved