LAZAR FILIPOVIĆ, TREĆI U EVROPI

Na Evropskom prvenstvu u paratriatlonu koje se  od 27.- 29. maja 2022. godine održava u Poljskoj (Olsztyn), Lazar Filipović, naš najbolji paratriatlonac, u kategoriji PTVI sa Strahinjom Trakić kao vodičem  (quide) osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

Lazar i Strahinja su trku završili za 48 minuta i 8 sekundi. Za drugoplasiranim francuzom Rigaudeau zaostali su 16 sekundi a  pobednik, britanac Ellis je bio brži od njih 48. sekundi.

“Zbog izuzetno hladnog vremena, vazduh 9 stepeni, voda 14 stepeni. Organizatori su segment plivanja zamenili trčanjem 2,6km. Naši momci su poveli trku i do poslednjih 15' su bili u vođstvu, ali odmah iza njih su bili tandemi iz Velike Britanije i Francuske. U poslednja dva km na trčanju su nas prestigli i zauzeli smo treću poziciju”.- izjavio je Marko Pavlović, trener paratriatlonske reprezentacije Srbije

Ovaj vrhunski sportski rezultat ima dodatnu težinu ako imamo u vidu konkurenciju u kojoj je ostvaren kao i da je Lazar zbog povrede propustio Paraolimpijske igre u Tokiju i u dužem vremenskom periodu bio sprečen da trenira.

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj učestvovali su najbolji paratriatlonci iz Evrope uključujući i sve učesnike Paraolimpijskih igara iz Evrope. Osvajač bronzane medalje na igrama u Tokiju je na ovom evropskom prvenstvu zauzeo tek 8 mesto.

Verujemo da će ovaj rezultat biti dodatni stimulans Lazaru i Strahinji kao i njihovom treneru,  Pavlović Marku da sa još veći entuzijazmom i upornošću nastave sa treniranjem i pripremama za učešće na narednim Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Logo_SRPSKI_TRIATLON-BELA

Kontakt

Srpski triatlon
Bulevar umetnosti 27
11070 Novi Beograd
Srbija

Tel/fax: +381 11 3130986
Email: yutu@eunet.rs

Copyright 2022 Srpski triatlon ©  All Rights Reserved